Siapa di sini, letak jari bawah hidung baby baru lahir untuk pastikan dia masih bernafas? Haaa cepat mengaku 😂

Voice your Opinion
Ya! Kadang-kadang saya buat macamni hahaha
Oh, tidak pernah cuba lagi!

1305 respon

16 Balas

ya..sy kadang2 buat mcmtu ms ank sy bby .nk2 ank sy lahir prem..doc pulak slalu pesan kena make sure anaknye suhu bdn ok..kena jg btl2.. alert everythng yg abnormal spnjng jg dorang..time tu aslkn terjaga je chck..anak ada lg x..mana xnye doc kata kalau ada anak prem ni kalau terslh sikit kita blh kehilangan dia forever..tu lg jd risau bebeno tu... alhamdulillah la ni ank dh umur 3 tahun dh..❤️

hihi selalu buat tambah masa awal lahir dia kuning banyak tidur. tidur nyenyak betul pula tu cuit pipi pegang dia goyang pun dia tidur lena. anak 1st pula risau kalau senyap ja. takut apa apa jadi tak sedar. mesti nak check hidung, tengok dada & perut dia 😁. bernafas elok lega rasa

ank saya.. dri lhit.. smpai skng dh umur 3.11tahun.. bila tidur mlm je...bila saya tersedar...g bilik dia.. pegang dada . perut...tgok.. ade bernafas x.. sbb dia dh 3kli kne athma...tkut knpe²

kalau sya , perhatikan dada or perut . bergerak bernafas ke x atau sya just check nadi kat pergelangan tangan dia.. dr lahir smpi la skg dh masuk 7m nie . ghisau , 😅 .

masa anak first 😂😂 takut sebab kes SIDS anak kedua ni xde dah 🤣 sebab dia rajin meneran daging. so memang tahu baby is ok 😆

saya cek hidung sebab takut hidung tersumbat je yg lain cek perut atau dada untuk kepastian selalunya time baby

Ya. Kena jaundice lama lagi la tidur kemain. Tapi bila merengek macam semua benda orang jadi nak cepat 🤭

sy sllu tgok bdan hahaha . nmpk ad gerk brnfas bru sy smbung bt kje hahaha

X buat macam tu… cheq pegang perut je rasa naik turun dia nafas🤣🤣

haha lebih pada tengok perut dia naik turun nafas. hihi

2y ago

sama. saya takde check hidung. tengok perut dia kembang kucup dah tau dah.