Kencing Manis

Lepas minum air gula saya sangkut kencing manis dari 4.9 ke 9..pastu kena buat bsp, review dgn doc..dy marah sbb awal kehamilan sy dah sangkut kencing manis, pstu ugut kalau result lagi 2 mggu tak ok kena on insulin? Betul ke? Skrg sy dah stress fikir. Result bsp sy ok kecuali yg awl pg tu 5.4. Ada idea tak nk kurangkan result awal pg tu?

15 Balas

Mlm tu puasa sis.. Last mkn sblum. Jam 10..utk sehari sebelum nk amik bacaan gula tu sis kna start control mkn.. Insyaallah bacaan akn ok.. Sy pun de gdm tp on diet je.. Stakat ni Alhamdulilah result ok

Minum air lemon.akk da try sebab pagi akk sangkut merah.then akk try minum lemon sebelum tido tu.then air putih,alhamdulillah bila cek pagi tu cantik je

4y ago

Air lemon tu akk buat 1botol.akk amek half lemon.perah,yg lebih mskkn dlm botol.msk gula 1 sudu tu je.tp tak rasa manisnye pun sbb lemon lg masam😅

Mlm sblm tu sis x kena puasa dl ke... Mcm sy mlm tu kena puasa dl.... Pg esk ambk darah bacaan mmg cantik....

Pagi jgn ambik menu berat. Ambik oat+susu saja..

sy pun sgkut kencing manis..skrg stiap mlm kne insulin

4y ago

sy sgkut yg pg..kne mrah g ngn doctor india..tp ble ngn ddoc mlayu die ckp..lau dh jge tp xok gak..mmg pmbawakan..lau insulin mmg kne paksa besalin awl xslap sy 38week ..