kencing manis

Nk tya, ada tak dlm ni mcm sy.. 2mggu lpas minum air gula, dpat result smlm tggi melambung.. Sy terkejut tgk, 14.7..nk mkn apa utk trun kn kencing manis tu.. Mggu ni kena buat BSP lgi???Hb pun tak ok lg, msalah lain plak timbul..

1 Balas

Sy 11.7 sis.. Jaga pemakanan, jgn ambil gula langsung, kurangkn nasi. Ikut nsht dietitian..ambil dan mkn ikut portion yg betul.. Senaman plg penting 150minit seminggu. Sy jln kaki je.. 2.5km 30minit, 4/5x sehari..