pendapat korang

Lepas keguguran selama 2minggu boleh ka bersama dengan suami.... Ke kena pantang selama 100 hari juga mcm orang bersalin. Terima kasih

17 Balas

Seelok-eloknya, tunggu sampai sebulan. Dan cuba bila betul-betul sudah ready. Ini antara penjagaan selepas keguguran yang sis kena peka: https://my.theasianparent.com/pantang-selepas-keguguran

Saya keguguran 26/12.. berpantang 2week.. habis je nifas tak sempat dtg period terus lekat baby.. sekarang kandungan dh 37w.. Doakan yea..

5y ago

Alhamdulillah Kandungan baik.. tahap kesihatan sy pun baik.. huhu.. biase la baru² kawin mne tau sgt ilmu pasal mengandung ni. Mse dpt tau dh lekat baby bru terus jumpe doktor bka bku pink.. baru la tau kene bg mase semue utk hamil semule..

seeloknya tgu dulu la..x perlu 100 hari...sbb nak guna lama kan...biar btol2 sihat... mkn jamu atau ubat doc klu x nak mkn jamu... up to u jgn 2 mgu awal lg...

Sy habis je darah nifas terus bersama dgn suami.. Tp apa2 pun pasti kan badan awk bersedia ye.. Dr segi mental and fizikal.. Jgn renyah sgt..

saya tahun lps gugur kandungan 20minggu.doktor ckp kalau nak mengandung pla bg 3kali period dlu..

sy gugur ms 2buln..so sy pntg bersama suami lbh kurg 30 ari..suami kena phm lh..rahim kn btul2 sembuh

Dulu saya pernah gugur, lepas 3kali period baru yakin nk bersama suami. Rahim kita perlu rehat juga

Sye prnh keguguran taun lps, doc srh rest dlu slme 3bulan jgn bersama suami...

seeloknya kena pantang sampai rahim betul betul dah sihat 😃

Rest dan pulihkan badan tu dulu - sekurang kurangnya sebulan