Currently admitted in hosp. I Nak share experience n my pov.

Lasttike check up 5/10. Doc seluk n check br buka 1.5cm. Balik rumah then ade la stain2 brownish tp x byk. Suspek sbb seluk tu la. 6/10, ada lg stain brownish tp berlendir. Sakit contraction belum ada. Ptg tu decide utk gi hosp bcoz of the stain. Then kene admit sbb nurse kata pangkal rahim da lembut n x tebal, even bukaan masih 2cm. Semalam 7/10 decide utk induce sbb bukaan lambat and xnak tggu lama. Hari ni 2nd induce, bukaan masih 3cm..sakit contraction kurang n belom kerap. Last date doc bagi smpi esok, if jln x buka byk, kena la czer… so, pendapat saya, kalau kiraan baby kicks ok, contraction belum regular, ketuban belom pecah, xde tumpah darah..xyah gi hosp.. relax n bertenang dulu kat rumah. Stain mcm brownish tu biasa bila doc da usik bawah.. part saya ni saya anggap baby nk bagi mommy n daddy dia rehat cukup2 kot.. hehe

1 Balas

Mudahan semuanya baik tanpa mudarat