pecah ketuban

39w 5 hari. Tiba² jam 2.20 pg tadi keluar air yg byk dgn mengejut. Terus dtg hosp. Tapi sakit contraction xada. Xtahu ada bukaan ke x sebab awal2 check td xada. Ada sesiapa experience xsakit contraction tapi lepas tu ade bukaan? Kalau x bersalin juga, esok pagi doc ckp nak induce?

2 Balas

sy pernah bersalin ank no2 pecah ketuban kt rmah lansung x sakit.. smpai hospital cej bukaan jln dh 4cm terus msuk lbroom smpaikan bukaan jalan dh 8cm pn masih lg x sakit.. last nurse cocok ubat utk contraction bru rse skit nk meneran

saya pecah ketuban xda rasa sakit.cek bukaan dah 2 cm.tpi dah bukaan 6cm baru rasa sakit😊