Berat naik 4kg.

Last timbang 21week berat badan 40.5kg Tadi timbang 24week berat naik 44.7kg saya pun terkejut kenapa berat naik bnyak sngat, smpai kan misi pun ikut terkejuttt. Apa punca berat naik bnyak. Sebelum ni saya pregnant anak pertama dan kedua berat cuma naik 2kg setiap bulan. Dah ambi keputusan air kencing semua normal

4 Balas

saya pun sama juga sis.. hari ni dh 26 weeks.. minggu depan minum air gula.. saya naik 4 kilo dalam sebulan.. nurse ada tegur.. mungkin minum air teh air manis bnyak sngat kot.. hb pun tak okay tapi takde rasa nak pengsan ke pitam ke.. doktor kata mungkin talasemia..

2mo ago

Saya pun talasemia baby lahir OK je dah 6 month now if talasemia jgn ambil tea or coffee boleh turunkan hb ambil juice delima banyak Kat fb jamu hub jual sedap

sy pon sama naik 4kg lps raya aritu. nurse bising jgk. last2 sy ckp je raya byk minum air manis. tuh cpt naik kot. patut kna minum air gula 28weeks. berat naik mendadak jd Doktor awalkan sikit. 30hb nih 26week kna minum lg. huhu

Biasa kalau boy memang macam itu I masa boy selalu kena marah dgn doctor Dari 60 sampai 86 berat gula 4 je baby lahir OK je

Macam saya sis naik 4.5 kg hahaha x yah pelik sis..baby dlm perut makin bsr makin berat