Hai mommies semua , saya nak tanya

Last tarikh last period saya 31 may dan sepatutnya kandungan saya dah 7 minggu 6 hari . Tapi smlm pergi check doc ckp size kantung dalam 5 minggu 6 hari , blum nampak janin . Sebelum ni dh prnh check masa kandungan 5 week tp x nampak apa2 . Ada tak mommies yg alami mcm saya 🥺

4 Balas

Waktu first time saya scan, doc kata saya baru 5 minggu lebih. Tapi kalau ikut kiraan period, saya dah nak masuk 7 minggu. So doc kata tak semestinya kiraan tu ikut tarikh period sebab mungkin ovulation date kita lari sikit dari tarikh period. Takpe sis, nanti dah week 9 onwards boleh scan lagi. Kat situ doc boleh confirmkan kita week berapa sebenarnya 💪

2y ago

Lega saya dengar . Sis doakan ye semoga kandungan saya sihat dan membesar dgn baik

Saya pon gitu sis, ikut kiraan sendiri 7 weeks tapi gi scan kantung baru 5 weeks and nampak kantung kecik je. Normal je tu, setiap org tak sama perkembangan janinnya. ada yg nampak awal, ada yg lambat sikit. lagi 3 minggu doc suruh scan lagi.

2y ago

ameen. moga baby and mommy sihat selalu 🥰

Sama case dengan saya. Luruh hati saya. Penat nangis dah semalam. Doktor suruh baca juga about “blighted ovum”. Kita doa sama sama ya 😕

2y ago

Same as yours. Today exactly 8 weeks

Normal tu. Nti lg 2-3 mnggu scan lg. InsyaAllah dh nmpk janin

2y ago

Okay tq ye sis . Doakan saya ye supaya janin dh boleh nampak nanti