Buka buku pink

Last day period 19 Oct haritu, kalau ikut kiraan dah 6weeks lebih. So nak bukak buku bila ni eh?

Buka buku pink
16 Balas

kalau ini kali pertama, saya sarankan minggu ke 11(sebelum masuk 12 minggu). lebih baik datang ke klinik area kawasan tempat tinggal & tanya jika tak dapat call :) sebelum buka buku(minggu 9-10) boleh la scan dulu di swasta untuk pastikan janin ok dll. jadi tak lah risau sementara nak tunggu buka buku di kk 🥰

Call je klinik, lain klinik lain penerimaannya. Kita tak tau jika kita hamil yg berisiko. So, segera je ke klinik jika anda rasa anda hamil berisiko. Sy 4w dah buka buku pink atas nasihat doktor sbb berisiko -advanced age dan juga ada spotting.

buka awal buku pink xde mslh pon sebenarnya....sy buka buku masa 7weeks...set appointment awal sbb preggy kalini ade spotting pulak..sy extra risau...nurse ckp buka awal lg better...senang dorang nak pantau

sy last period 10hb 9, 28hb 11 (11w+) g bukak buku.. tu pon nurse ckp da lambat sbb tgk buku lame ade sejarah gdm.. kalo sblm ni xde ape² masalah ok je bukak lebih 10w..

call kk berdekatan utk apt..seeloknya scan dulu klinik swasta sebelum tarikh apt..biasa 8w dah nmpk jelas scan

Biasanya 8w ke atas nurse baru nurse kk bg tarikh utk bukak buku. Boleh call tny kk terdekat utk dptkn tarikh.

kalau tempat saya kk 12 minggu ke bawah nurse suruh dtg buka buku pink ,better pn col kk yg puan nak pergi.

klu mcm ni dua garis trus buka buku pegi klinik kesihatan terdekat, wahh, tahniaahhh ye..👏👏👏

Datang klinik je cek upt balik. then nurse automatik bagi appoinment bila nak buka buku.

Nnti awk pegi kk tanya nurse bila boleh bukak buku, nanti dia akan bagi tarikh 😁