Zincofer

Last checkup nurse bagi zincofer tapi tak sesuai, menyebabkan saya muntah. Hb saya 9, risau kalau tak makan hb makin drop Next checkup lagi 2 minggu, perlu ke saya cari ubat tambah darah lain kat farmasi? Atau perlu tunggu next checkup dan bagitau nurse tak boleh mkn

1 Balas

Saya dari awal kandungan beli ubat sendiri. Tapi masa nak beli refer doktor yg check kandungan saya. Awal kandungan saya makan Obimin. Bila kandungan dah masuk 4 bulan, saya tukat Iberet. HB maintain bacaan 11.