Tiada tanda bersalin

Lagi 3 hari due date tp masih x de tanda bersalin.. perut kerap mengeras selang 30 minit tp x de sakit pinggang or keluar darah and perut mmg berat kebawah.. Dah banyakkan berjalan and minum air kelapa tapi masih x de tanda..Ya Allah risaunya

Tiada tanda bersalin
30 Balas

saya due 26/6 tp keluar 28/6...terlebih dua hari due..biasa ny kalau dh sampai due pun belum melahirkan doc akan bgitau kita sama ada tambah 10 hari lagi atau tak.. macam saya haritu doc bagi tempoh 10 hari.. kalau dlm 10 hari tak juga keluar baru kena paksa bersalin.nasiblah saya tak kena paksa.sebab kadang kdang kita lupa bila last period..

Sy pon sama 39 2 hari .. megeras on off ... Sakit pingang tu sekejap jew lepas tu hilang ... Tanda lendir putih tu ada la tp xkuat mana ... Bby pon kurang gerak ... Hari ni rasa panas badan .. rasa mcm demam ... Bby still xberapa nk gerak mana .... Risau jgk

4y ago

P hospital. Takut kes macam saya.. Air ketuban da krg.. Saya abnrnya x perasan pun air ketuban da krg... Sbb xda tanda air banyak keluar.. Nasib suami berkeras suru ke hospital sbb sya mngadu perut mengeras.. Sampai k pinggang... Tp x brapa sakit.. N baby krg gerak... Last2.... Kena caesar huhu

Ni pengalaman sy ye. Sy tak ada tanda nak bersalin,sakit,darah atau air ketuban pun tak ada. Cuma perut mengeras je,tapi tak kerap pun,saja² pergi cek spital. Doc cek dah 3 cm. Alhamdulillah,petang tu bersalin 😁

4y ago

Alhamdulillah tak kena induce pun. Tau2 dah ada pembukaan & tunggu je pembukaan besar, tapi bila dah 3cm. Doc terus tahan ward.

Sy lg 4 hari. Risau jgk. Tp skang mcm dah tahap redha haha. Malas nak fikir.. dah buat mcm2 dah ha. Tp baby syok lg tendang2 dlm perut. So sy follow the flow jela. Isnin nanti serah diri kalau takde tanda jgk.

saya overdue 40weeks 6days. bersalin normal bukaan 8cm tanpa induce. tengok tips2 senaman dekat ytube sis. saya lepas 2 hari amalkan tips senaman tu terus buka cm 😂 nasib tak sempat admit induce 41weeks.

4y ago

yeker.. thank you bgi tips.. :)

Samala saya...perut mengeras je.tpi dh rasa pinggang dh sakit sikit...due 29.7.20 ...hari selasa depan kena serah diri....minta bersalin normal...dh wat mcm2....baby belom nk kuar kut...gdm on diet...

4y ago

salam nk tnye klu gdm on diet dia akn tggu kite smpi bpe week ya..

Xyah risau sis..perut mengeras tu tanda juga namanya...x semua wanita nak bsalin mesti ada tanda..selang2 perut mengeras kalau semakin kerap mmg tanda2 hampir bsalin👌🏻🙋🏻‍♀️

4y ago

yeker.. thank you yer.. saya risau sbb ni anak first x de pengalaman

Saya pn skrg dh 40week 2 days due date 13/7 tpi dktr bg sy balik dlu sbb jalan 1 cm pn xbuka..hari ahad ni serah diri ag trus induce klu masih xberanak2 ag lah😁... Sy dh tawakal je.

4y ago

takotnyer induce.. semoga urusan sis dipermudahkan

Sama dengan saya , esok dah kene serah diri. Tapi tiada tanda darah atau lendir. Dah banyak senaman , minum air kelapa dan buat macam2 aktiviti masih sama .. risau

Sama la kita sis.. saya pon xde tanda2 lagi ni.. perut asyik mengeras je..😅..minggu depan kene serah diri dah..puas memujuk debab dalam perut keluar.. 😅😅