baby reject botol

Lagi 2mggu nk masok keje.. tp baby xnk susu guna botol.. pening la ibu mcm ni.. kakak dia dlu bg la ape saje.. laju jee hbis. Bila tang adik mmg berbeza.. ad sape2 yg ad pengalaman..boleh share. Ibu tgh struggle ??

9 Balas

Sama la sye sis, mse pntang aritu da ajar botol. Tetiba mnggu lps taknak hisap botol plk. Memacam sye cuba. Sye tukar puting, tukar botol. Avent,pigeon, tommee tippee, pureen, dr baby sume da try. Last2 sye beli MAM. Bru dye nk hisap botol smpai skg. Puting mam leper maybe dye selesa ngn puting tu. Kene try n error sis. InsyaAllah dye nk hisap botol. Baby bulan taknak hisap susu, just puting botol tu kan tak sama mcm puting ibu. 😄

4y ago

Bet tu.. kena try mn yg dia nak.. jenuh jgk

SME mcm sye .. Kak dy sng je ajr botoii .. Yg no 2 nii .. Kemainn sush lh ... Meraung2 xmaw botol ... Last2 suamii ckp bentii jelh dlu kje ,. Sye redha jelh .. TP smbil 2 sy ajr jgk botol .. Last2 mawu gak .. Sy BG susu duchldy madu ... Bwu bole kje blek .. Hihihi ...mmg kdg2 trtkn gak bby xmo botl ... Mcm sye dh biase kje tbe2 kne dok umh .. Hihihi.. Susu bdn pulk x bnyk .. Dy pulk xnk botoll ... Stress gak kdg2 hahaha

4y ago

Itu la kan.. lain anak lain ragam

Kdg2 sebab dia bau susu badan kita..sebab tu dia xnak susu botol..myb kalau org lain bagi botol dia nak pulak...sama mcm anak saya...reject botol...nak xnak terpakse bagi botol n minum susu badan guna botol sbb mak yer keje..huhuhu

4y ago

Kena tawakal je la mse hntr pengasuh nt

Tips nya, sptutnya smsa dlm pantang tu dah kna biasakn guna botol sis.. So dia tak trkejut.. Perah lah susu letak dlm botol.. So dia tak rsa pelik.. Kan puting botol dgn puting susu tak sma.. Tu yg dia trkejut tu..

4y ago

Huhu sabo jelaaa

my baby i buat letak dlm buai dia agk mamai sikit trs bg botol.. atau lg satu bg bdn tgh2 minum tarik bg botol.. lm2 dia ok.. time na masuk 3bln br dia buat perangai xnk botol skrg br ok sikit.

4y ago

ambik kain batik gantung kat leher buat mcm buai.. sy buat camto.. ms mule2 dia buat perangai mmg smpai bwk gi kjew😅.. now na masuk 4month ok sikit.

Saya pun sama. Baby kadang2 reject botol. Tapi saya buat keras hati je hantar pengasuh. Pengasuh kata baby minum je guna botol. Kat rumah memang payah die nak terima botol.

4y ago

https://www.facebook.com/126226717421419/posts/2824186867625377/ Refer sini sis

Lain ank lain sis....ank sy tiga2 x nk susu botol....susu tepung pun x nk. Bg botol mahal2 pun x nk....

Cuba try puting botol wrna kuning..mne tau puting yg skrng ni dia x nk..

4y ago

Ok sis.. kena try n error kan

Cuba try minta org lain yg susukan guna botol tu..

4y ago

Dh sis.. sama jgm meraung