Anak tak nak susu botol

Hi moms.. ada x lg tips nk suruh bby nyusu botol. Stress la dgn bby xnk nyusu botol ni, sy dh cuba tukar botol susu ke pigeon wide neck, tp blm lg bg nk suapkan susu, dia dh reject nangis melalak. Dia mcm tau je tu susu botol. Please bantu 🥲

3 Balas

anak saya alhamdulillah ok je minum susu botol tapi Sye pilih puting khas untuk Dy..tapi botol susu biasa je.pastu satu lagi..bancuhan susu takut..pekat sangat kot..sebab susu badan kita kan kenyang satu..satu lagi..Dy cair sikit..

7mo ago

tapi Sye sulam..tekah² ja bagi botol..kalau tengah kalut buat kerja baru bagi botol..pastu ajar² bagi botol tapi dlm botol tu perahkan susu badan bagi..kot² Dy nak

Sama mcm situasi saya skrg 🥺sebelum ni ajar guna botol pigeon wideneck ok ja, tapi tiba tiba je dia reject puting pigeon wideneck😢skrg baby 2bulan lebih..tak lama nak masuk keje dah..

pernah baca, boleh cuba minta tolong org lain bagi susu. kot² baby terima.

7mo ago

Dh cuba dh sis.. tp x mnjadi juga 😥