Adakah kurang minum air masak/air putih boleh menyebabkan sembelit?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

2926 respon

15 Balas

saya minggu lepas pun sembelit. padahal minum air masak byk 1 hari, mungking kurang sayur n buah. lps mkn buah je baru lega utk membuang, skrg amalkan hari² mkn buah sebelum mkn ,

ya..itu slh satu punca juga yg menyebabkan sembelit selain xmkn buahan dan sayuran #TAPSupermoms

ya btul..minum air y ckup..amalkn mknn sihat..buah sayur kurma.. #TAPSupermoms

Klu mkn mknn yg berserat trlalu bnyk, blh jadi smbelit #TAPSupermoms

Ya #TAPsupermoms #TAPactiveusers

kurang sayur pun sembelit

Ramai yang lupa

maybe?

ya