Kualiti apa yang anda harap ada pada anak dan diterapkan apabila mereka dewasa?
Voice your Opinion
Pemurah
Baik hati
Setia
Cekal
Lain-lain

5802 respon

83 Balas

Pemurah, hormat orang yg lebih tua, tidak kurang ajar, selalu berterima kasih ,berkawan tanpa memandang bangsa, selalu menolong orang yg memerlukan.

Mendahulukan Allah diikuti ibu Dan bapanya. Bijaksana, berakhlak Dan beradap dlm segala hal. Dapat berbakti kepada kedua orgtua nya kelak aminn

soleh,solehah,baik hati,sopan,pemurah,peramah,penyayang,setia,menghormati,taat,sabar dgn ujian hdp

Semua dia atas termasuk kerajinam dan prihatin terhadap ibu bapa dan adik beradik

Mengikuti segala perintah Allah dan meninggalkan apa yg dilarang oleh Allah.

Sudah tentu sy pilih baik hati sbb segalanya bermula dari hati yg bersih..😊

Solehah,Hormat org tua,Dgr kata org tua, Rajin,Baik Hati, Penyayang

Doa yg baik² semua akan jadi baik Amin ya Rabbal Alamin 🤲🏼

semua di atas dan selalu jga adab,jd ank yg soleh dan solehah

Semua dan lain-lain seperti jujur, berani berterus terang