BERAT BADAN

Korang time pregnant 18weeks berapa kg naik?? Aduh sangkut dekat berat pula. Banyak sangat naik sampai 4kg😂 share pls mommyyyyy ada tak yang berat naik banyak macam saya. Share cara makan yg boleh control jugak pleaseee #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

25 Balas

Sangkut berat cemana tu sis? Sebulan naik 4kg ke ape? Saya masa buka buku pink 54kg, masa checkup 21w pula 58kg. Naik 4kg juga sejak buka buku pink nurse ok je takde ckap ape. Setiap bulan naik 1-1.5kg mcm tu .

1y ago

sama sy naik 3kg. pastu kena buat bsp 2 hari sekali sampai tarikh next checkup. dlm masa sebulan tu mmg control mkn. next checkup tu alhamdulillah x naik sgt😂😂😂

Sy checkup sebulan sekali. Setiap kali check up tu berat mesti naik. Bulan lpas checkup naik 4kg. Hahaha checkup bulan 5 hari tu 3kg naik. Adoii tak tau laa makan apa smpai naik mendadak berat 😂

1y ago

sma dgn kes sya😂. 1 bulan naik 4 kg. terus minum ai gula, tpksa jumpa nurse 2 minggu skali. usia kandungan 24 minggu.

Saya time raya naik 5kg terus. Doc dah risau takut gdm. Tapi alhamdulillah semuanya baik2. rupanya sbb saya banyak melantak time raya 😆 . Then saya control makan. Makan sikit tapi kerap.

Jgn risau selagi bmi okay nurse takkan bising sis☺️ Kalau boleh kena naik ikut bmi badan sis. Mcm saya kena naik 300-400gm je dalam masa 2 minggu.minta nasihat nurse, depa akan guide

Sy buka buku 13w berat 58. Next app, 18w 58.5kg je. Tp tiba2 week ke 20, berat jd 62 🤣🤣. Huhu xtw lh knp mnddak naik cepat, pdhl portion makan tu sma ja

heheh saya masa 1st pregnancy masa buka buku 68kg. 40w 89kg . nasib tkde sangkut gdm. semua ok. maybe genetik juga. yg 2nd pregnancy ni macam terbalik pulak.

Hahahha ni Mesti baru lepas settle alahan ea🤣 saya punn 3kg dlm masa sbulan, terus kena appointment selang hari slama 5 hari smpaila jumpa Dr

1y ago

Kalau cantik bp selama 5 hari tu & masa jumpa Dr berat tk naik, ok dah, ada tu sy jumpa smpai 2 minggu kena selang hari ke kk huhu, jaga makan buat masa ni

sy naik 2.8kg dlm masa 2minggu. nurse dh bising suruh control mkn😅.. sy fhm tp tulah bru mkn x smpai sejam perut dh bunyi🤣

Saya sepanjang pregnant ni memang naik je berat badan. Masa 19w naik sampai 3kg. Sebab tak mabuk tu yang makan je kerja 😂😅

1y ago

Dah buka buku, lepas sebulan checkup balik naik 3kg. Sepatutnya saya boleh naik 2kg je sebulan ikut BMI.

Takut ya baca komen korg ni 😖 stakat ni dh turun 5kg sbb mual blm stop lagi. Tak tau klau dh msuk 20w nnti cmna ek