Sejak hamil, adakah anda mengurangkan pengambilan kafein?

Voice your Opinion
Ya, sepenuhnya
Ya, sedikit sahaja
Hmm, tidak

1452 respon

20 Balas

Saya ambil jgk, cuma kurangkan. Sbb kerja, susah jenis cepat mengantuk. Tp masa saya mengandung ni, minum setengah cawan pun ok dah, boleh hilang ngantuk. Hari cuti try tak ambik. Cuma rasa2 dari air org punya je

Secawan sehari. Tu pun teh. Coklat pun kategori caffein. Had kan jugak yang tu. Walaupun taktau dah nak minum air apa selain plain water. Sekarang duk teguk air barli dengan sirap je

1mo ago

Boleh ya limau ais? Saya pun before preg duk order limau ais. Sedap ooo masam2. Tapi risau pulak 😂 tu yang duk telan barli dgn sirap aje

sejak tahu pregnant trus x ambil kafein msa bkk bku pn nurse ada pesn.so kte follow la lg pn ttc 7 tahun mesti nk kan yg terbaik.

before preg, x lyn sgt kfien. once preg, tiber craving kafein 😅🥴 dugaann. msuk 2nd triM, dh bole ejas craving

duk minum je.. 😅 xtaw nak ganti dengan apa.. cuma adalah kekadang tu jemu jugak minum la air lain.. huhue..

Tdk pun sbnarnyaa saya mengambil kafein sblm mngandung mahupun tngh mngandung skrg ni

dari sebelom hamil tak minat kafein

dah nak bersalin ni minum je tapi hadkan sekali je sehari...lama dah x minum...selalu rasa² saja...

Tak ambillll dari first terimister 😅

nk tanya laa. air ni mengandung bolh minum ke? saya 12 minggu