Ubat gastrik & air garam.

Hi, sy dah 9w and bebaru ni dehydrated sbb sy tak boleh nak telan air. Doctor bagi sy ubat gastrik sbb dia ckp angin sy teruk and air garam. Tp tula still teragak nak telan walaupun doctor ckp safe for pregnancy. Ada tak mumy2 yg penah makan ubat gastrik liquid putih tu masa pregnant? Mmg angin hilang & baby semua ok ke?

4 Balas

sy pergi private dorg ada bg air garam tapi saya tak consume pun.. dkt kk xde pun bg air garam even saya cakap alah saya teruk kerap muntah.. tp rsenya mmg safe je utk consume cuma ikut atas diri sendiri lah

aah safe untuk pregnancy. ubat tu mcm gaviscon jugak. ubat kapur rasanya org pnggil. sy lebih prefer ubat tu dari gaviscon. sbb gaviscon likat sikit. ubat kk tu cair sikit so boleh telan.

8mo ago

Tulah. Thank youu for the tipss.

klu dktr dh bg tu, mesti boleh consume. sy pun klu bloated atau pedih ulu hati, ambil gaviscon. air garam tu xde masalah pun, sy minum dkt wad masa kena admit dlu

Saya kalau ada masalah angin saya makan ubat gastrik putih tu. and alhamdulillah kurang angin saya. and safe untuk baby

8mo ago

Tenkiuu. Nanti sy ambil sbb angin sy teruk sangat