GASTRIK...

Siapa ada pengelaman time mengandung ada gastrik .... Korg buat mcm mna . Sy tak tahan selalu kene gastrik . Makan ubat gastrik pun tak jalan . #24w#bantujawab

5 Balas

Saya gastrik teruk dan lapar sepanjang masa setiap 2 jam skali. Dr bagi ambil ubat berak untuk clearkan usus dan beli probiotic dan minuman fibre. Ubat berak tu rujuk farmasi tau yg sesuai makan masa preggy. Monitor dalam 1 minggu kalau perut dah ok stop makan ubat tu.

kena kerap makan je jawabnya.. saya gastrik teruk jugak + gerd.. selang 2jam saya kena makan kalau x, muntah sbb gastrik.. dr ada bg ubat (omeperazole 20mg) sbb gastrik teruk, mmg xjalan, tp at least kurang sikit rasa nk muntah sbb gastrik tu..

sy sejak prgnant ke 3 ni dh brape kli kena gastrik.. sakit die mcm nk beranak. sampai ke tulang blkg sakit. mmg mkn ubat tk jalan. skrg dh 7 bulan.

Sy ambil suplemen probiotic untuk kurangkan gastrik. Boleh tanya di farmasi probiotic yang sesuai

sya pernah yah ampun sakitnya bkn main lg...cara sya mkn sikit tp kerap elak minum susu dlu