ubat gastrik mengandung

Ada tak ubat gastrik untuk orang mengandung

17 Balas

Sy Masa first trimester teruk jga gastrik..tapi x amik ap2 ubat pn..sb x berani, dokt ckp x bleh amik ubat sebarangan..even nk minum gaviscon sklipn.. cma sy Amal susu segar blend dgn kurma..utk kurangkn sakit.. mkn kna jga walaupun masa tu alahan sgt teruk..

P jumpa doktor sis. Sy jmpa doktor klinik private je. Kk ni xlayan sgt. 😂😂 So doktor akn bg ubat gastrik yg sesuai utk ibu mengandung. Sy mkn ubat yg doktor bg tu, Alhamdulillah. Perut dh jarang kena gastrik skrg

Jumpa doc sis. Jangan makan ubat sembarangan. Dan kalau boleh cuba untuk makan ikut waktu. Sebab saya pun ada gastrik, tapi bila preggy doc bagi tahu awal2 mesti akan lebih teruk. Jadi saya jaga waktu makan. Tu je sis

Ada tapi jumpe doctot sbb ubat gastrik utk org mgandung ni kene doctor yg bagi. Jgn mkn ubat sebarangan ye. Sbb sye gastrik dpt ubat dr doktor, ubat tu x available pon nk beli kt farmasi. Sbb under kawalan

Ada. Tp consult doktor. Sbb ada stgh ubat gastrik dos tinggi x sesuai utk org prrgnant. Ni doktor sdri bgtau sy. Sbb sy mmg penghidap gastrik even b4 pregnant.

Minta dgn doktor di kk je.nnt dia bg kalau kita bgtau kita gastrik...spnjg preggy ni dah 3 botol sy dpt dr kk sbb selalu gastrik and pedih ulu hati.

Ada..histac @ zantac je boleh..nexium jgn..tu ubat baru..belum tested lagi..histac & zantac dah lama dari zaman dulu & tested selamat during pregnancy

5y ago

Saya nak tanya sekiranya laa puan ni beli ubt ini di farmasi dan dia ada alahan pada ubat ini mcm mana ya?? Bukan ka patut jumpa doktor

Ade..awk try mtk ngan doktr kt kk..dr kk bg sy pil ranitidine..kecik je pil nye..gaviscon pun ok org prgnt boleh consume..so far ok sgt ranitidine dgn sy

Puan kalau puan tanya disini brand ubt . Dan puan beli dn makan. Kalau puan ada alahan pada ubat itu mcm mana ye?

Ada. Sy dpt ms 28weeks. Nnti doktor akn bg yg sesuai dgn preggy women.