Gastrik angin

Korang ada tips tak nak baik gastrik? Saya tak tahu sama ada gastrik atau apa. Tapi setiap kali sakit perut makan ubat gastrik/angin terus okay. Dah 2/3 hari kena macam ni . Sakit sangat kat bahagian perut tu . #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

Simptom biasa Pedih ulu hati tu. Kena elakkan makanan dan aktiviti yg bagi trigger pada pedih ulu hati. Eh, twit, dah bersalin ya? Saya pun ada sejarah gastrik. Saya amalkan makan on time, makan makanan /minuman yg tak berasid sangat. Susu dah tukar susu kambing, kurang makan pedas, tak sentuh air gas, air kosong dan susu minuman utama saya.

1y ago

Elakkan dulu air oren sunquick & susu kurma dulu. Ambil yg pure, buah oren sunkist, susu dan buah kurma.