Sedih serabut stress😢

Hi korang. Nak luah kat sini nak cerita kat sini kot2 dpt semangat. Sy skrg duduk menyewa di satu taman perumahan di Kedah. Harga sewa rm 600. Last two week suami ad mesej tuan rumah ni minta ihsan, nak mintak kurang sikit bayar sewa. Sbb jiran sebelah yg syor, dia minta kurang dri rm600 jd rm530 masyaAllah kan😭 So kami pun try la kat tuan rumah ni nak minta kurang dgn dia kot2 dpt. Dan2 dia kata dia nak masuk rumah ni bulan 12 yaAllah. Saya due awal bulan 12 ni gais😭. Jenuh mencari rumah tak jumpa2. Mana nak fikir beranak lagi nak fikir pantang lagi. Suami ckp kat dia isteri due awal bulan 12, dia bgi extend sampai akhir bulan 12. Kejamnya takkan la waktu pantang teruk2 tu sy nak kene keluar pindah rumah semua.. Ada eh orang mcmni. Takda belas kasihan lgsung. Skrg suami dh serabut cari rumah tak dapat2. Tolong doakan sy dipermudahkan segala urusan ya mommys.. doa ibu hamil kan makbul😢

2 Balas

sbnr nye bukan tuan rumah yg nak masuk tu. tapii die xnk bgi krg kan harga. kalau nak mintak krg harga sbnr nye dri sebelum masuk dh nego dlu. bukan dh duduk lama bru nak nego. kalau awk x mintak krg, tuan rumah x suruh keluar pon sbnr nye. knpe lahh nak ikut ckp jiran sblh tu. sbb tuan rumah lain2. x sama perangai nya. kalau ade aggrement baca balik. contract bape lame, kalau nak pindah mcm mne ape semua. lps tu kalau ade deposit, tolong mintak balik sebelum keluar rumah atau duduk rumah tu sampai duit deposit habis kalau tuan rumah xnak pulang kan. nampak cara tuan rumah kejam, tapii tu rumah dia. awk nak ckp apa pon xboleh. ikut die lahh nak suruh mcm mne. kalau susah sgt, awk pegi balik pantang dkt kg dulu, suruh husband crik rumah dulu sementara tu. nnti dh habis pantang, terus balik rumah baru. boleh suruh husband jalan ptg2 naik moto dkt kwsn2 perumahan. kalau crik online pon boleh. tapii tolong jgn byr booking dlu ke ape. pegi tgok rumah dlu, lps tu bru la byr booking ke depo ke. sbb skng ni ramai sgt scammer rumah sewa.

2y ago

slalu nye klu dlm tempoh kontrak, kte mintak kurg.. payah sikit nak dpt.. ikut pd budi bicara owner tu jgak la.. sbb kte sign stahun trus.. nie da jd mcm nie, mintak owner cpt2 pulangkn dposit je la.. bley jgak buat byr dposit umah bru nant..

itulah dugaan duduk rumah sewa puan , saya dua rumah sewa pernah duduk dekat shah alam seksyen 19 pastu aman puri dua2 tuan rumah jenis penipu tapi saya dan suami redha , pernah kena scam dengan tuan rumah padahal tiap2 bulan bayar sewa dan tiap kali bil air&elektrik keluar tak pernah miss bayar tetiba keluar surat warning tak bayar bil elektrik sampai rm700 😌 tapi suami saya dia malas nak bertekak dia bayarkan ajer secara ansur2 suami cakap takpalah maybe dah nasib kita nak kena , dahlah kalau ada apa2 kerosakkan tak pernah dia nak baiki semuanya kami sendiri yang baiki satu sen pun tak claim kat tuan rumah tu , rumah kat aman puri tu pun sama dia cakap kami tak bayar sewa nak taknak suami akur bayarkan je .. huhuu saya memang dah serik duduk rumah sewa puan 2x dapat tuan rumah macam tu kita jenis elok je bayar tiap2 bulan dapatlah pulak tuan rumah penipu ..

2y ago

takpalah puan mungkin dah rezeki saya kan dapat tuan rumah macam tu , biarlah dia buat jahat janji kami sebagai penyewa jalankan tanggungjawab sebagai menyewa , dia tipu ke dia jujur ke itu bukan urusan saya tapi urusan dia dengan Allah ..