Saja nak meluah dan siapa yang nak meluah juga, mai la komen

Sye nak khawin 25 Nov, bakal suami sye ajak tinggal kat rumah dia. Sye nak cerita ni kat rumah dia ada abang dia anak 3 (paling last umur 10 bulan) kakak dia anak 1 (newborn) rasa rasa serabut ke tak ye kalau tinggal sekali semua huhu dah la sye ni jenis yang susah nak buka cerita bila kumpul sama sama. Adik ipar pun ada lagi 3(2 laki 1pompuan) yang last umur 12 tahun selalu gaduh dengan anak menakan dia Bakal suami sye ajak tinggal sekali sebab dia kata nak jimatkan uang sewa rumah, yela kami operator kilang je. Baru umur 22 tahun… dia baru ambik kereta pulak, nak bayar satgi bulan bulan 🥲 Ada yang punya pengalaman tak tinggal dengan mertua. Mai la cerita sikit #ingintahu

2 Balas

try dulu ,kalau kata awak tak selesa slowtalk dgn husband ,sbb ni keselesaan kita tau. saya pun 2y kahwin baru duk sendiri . sblm ni dgn family, ada duk dgn fil tapi lepas dpt anak, saya ckp dgn husband , nak duk dgn family, sbb vibe dia lain sikit. tambah tak kerja, duk sekali. kekok juga, even fil mmg okay sgt tapi kita la, tak bapa selesa, Alhamdulillah husband okay . fil pun faham, sbb sllu ppuan lagi selesa stay dgn family sendiri kan. tapi ada je bole bawa mana pun. apa pun, awak discuss betul2x n kalau nak, stay la kejap, tak selesa terus bagitau husband. tambah 2org kerja, inshaAllah ada rumah sewa yg murah

bagi sayalah, biarlah cukup2 makan pakai asalkan duk rumah sendiri. tambah2 baru kahwin ni saling nak kenal lebih lagi. Better sewa lain carilah yg lebih murah. cakap baik2 , selalu kalau baru nak kahwin lelaki senang ja nak dengar nasihat bakal bini