siapa kat sini due awal bln8

korang dah standby barang baby ke? sy hampir 50% barang baby dh beli. barang utk saya macam kain batik,set pantang semua tuuu blm beli lagi.yg dah ada pengalaman korang standby barang utk diri korang bila dh berapa bln pregnant? sy first mom tak tahu nk beli apa dulu barang baby pon sy beli yg basic je dulu macam kereta sorong,car seat tak beli pon lagi tuu lmbt sikit pon ok kn.

23 Balas

Saya due 7/8, 80% dah beli. Cuma stroller tu macam malas nak beli lgi. Sbb nnti dia pakai tu kejap je. Katil dan tilam baby yg kecik tu pon sama, pakai tak lama. So saya tak beli, maybe nak beli pon beli yg besar terus, katil single tu n my mom pon dah beli buaian, so kita pakai je la yg mana ada. Semua barang saya beli online je guna shoppee, dan free shipping. Jimat sikit.

Due 7/8 barang baby yang basic2 tu inshaAllah daa ckup . Cuma macm stroller, carseat belum sbb comp sy n suami nak sponsor. Harap2 betul lah diorang nak sponsor haha. Barang baby mcm baju tu saya beli yg unisex je sbb scan 4 kali gegirl tp ragu2 jugak hahaha kang kluar pistulll 😂Barang2 ibu je belum ckup lagi. Beli online je sbb kat luar mahal sngt 😵‍💫

saya due 20/8. beli barang baby yg basic je dulu. Alhamdulillah semua dh lengkap sebab beli sikit2 dari pregnant 3 bulan lagi. baju, towel baby semua dh siap basuh dh pon. macam stroller, carseat, buai dll saya beli kalau ada keperluan je nanti. untuk hospital beg 90% dh ready dh. tinggal final packing n letak dalam kereta je 🤭

due kita 26/8.. tapi kena serah diri awal 2minggu.. alhmdulillah brg 60% dh lengkap.. bnyk guna anak buah punya.. just beli baju 3psg utk sambung baby.. set pantang buln depan baru cari.. kali nie ready awal sikit sbb masa anak frst lahir 30w.. just ckp dgn hsbnd beli pempas dulu wajib🤣

saya due 1/8 . barang ii dah stndby dalam beg takut juga trismester 3 ni kerap sangat jadi kontraksi palsu . cuma minyak ii dgn pampers ja belum beli lagi . barang berpantang pun dah prepair . semoga saya dan mummy yang lain dprmudahkan segala urusan sterusnya aminnn

10mo ago

sy due 2/8 ,mmg btul time2 skrg ni kuat btul false contraction.. sy dh standby semua beg bby Dan ibu..

🙋5/8... belum beli apa² lg...xlarat nk jalan...nk beli online, tp mcm nk pilih² depan mata 😅 wp yg ni anak ketiga, tp sbb gap dgn anak kedua 9 tahun...semua kena beli baru..dh mcm anak pertama gayanye...

10mo ago

sama..pampers je belum beli...maternity pad, saya beli yg kotex ke apa jenama dia..yg pant punya..tp xbyk..yg tu utk try je, nk pkai dkt wad..smoga urusan kita dipermudahkan nt 🫂🥰

due 17/8. persiapan brg baby 80%.. kecuali tilam baby sy x beli sbb dia pakai sekejap je. sy just beli comforter baby (one set). car seat dgn storller, beli kemudian je. then, nak beli set berpantang untuk lepas bersalin 🤭

saya due hujung bulan 8 barang baby Alhamdulillah serba sikit ade lah dh beli barang untuk pantang je takde beli lagi huhu, semoga urusan kita semua dipermudahkan amiin dn selamt berptang hehehe

Due bulan 8 dah beli 70% barang baby🫢 beli sikit2 sebab nak kejar sale shopee biar murah..untuk diri sendiri dah beli half juga online ..kalau kat luar mahal sangat

Due 6/8 brg baby smua dh lengkap , and dh siap packing beg utk ke hspital sbb risau jgkk hritu pernah kena contration palsu 🤣