bajet utk barang baby

korang bajet utk barang baby habis berapa? sy dpt berlanja barang baby rm1k je bln dpn. kalau tk cukup maybe sikit ii kot sy beli. due awal bln8 tak tahu lh sempat ke tak nk beli keperluan baby and berpantang

11 Balas

saya pun due bulan8 tapi belum mula beli ahah planning bulan depan atau depan baru beli.. tapi dah servey la kat kedai2 mana murah tapi berkualiti.. ada juga saya beli barang online.. kira online bulan depan start beli lepas tu depan lagi walk in kat kedai.. tu beli baju baby.. sebab saya pun first born tak tau betul pasal baju baby risau salah beli kalau baju jadi walk in la kat kedai

Saya due 2/8 tapi dah siap barang baby tinggal barang pantang je ☺️ beli sesikit sebab beli time sale jimat sikit. Nak beli lambat time tu sekepuk kena keluar agak tak mampu & takut ada yg tertinggal. Masatu pun dah tak larat nak jalan mencari ☺️

12mo ago

tu lh sy kalau blh nk cari sikit ii dulu mcm almari baby, babycot,barang pantang sikit. kalau beli lmbt ii takut tak larat nk beli barang

Saya due bulan 8 juga, bulan 3 haritu ada Baby Expo saya dengan husband start beli barang yang agak costing je. Selebihnya baju, keperluan baby dan berpantang tu start beli sikit sikit 7 bulan nanti.

Saya pun due bulan 8 tapi dah beli semua. Tu pun beli sikit2 dari awal pregnant. Total semua pun lebih dah dari 2K. Sebab fikir kalau last minute nak beli semua sekaligus memang tak terdaya nanti saya.

12mo ago

campur barang pantang ke awak? alhamdullilah dh cukup allah permudahkan. sy pon fikir gitu. maybe awal ii ni beli lh barang ii basic dulu yg lain ii beli slow ii. kalau beli semua benda time nk dkt bersalin takut tak larat😭

Hye i pon due bulan 8 jugak 😂 setakat ni baru beli baby cot almari semua, tulah tengah survey2 jugak keperluan baby firstbaby kan banyak yang tak ckup kire2 almost 1k lebih jugak huhu.

Beli sikit2 okay tu, bulan 5,6,7 . Bulan 8 pun boleh mintak suami belikan klu duit kita xcukup. Insha Allah sempat sekali order or sekali jalan kt baby fair Heheh

Sy due bulan 8 . Masih tak berani nak beli apa2 lagi . Just menabung duit tok brg bby . Masuk kandungan 8bulan . Beli lah yg penting je dlu .

12mo ago

saya pun due bulan 8. 🥰

Sya dua date 6/8 dh start beli brg sikit ii , insyallah nnti boleh laa tmbh ii lgi brg yg tkda . Smoga dipermudahkan smua dn dimurahkn rezeki

Saya dr awal pregnant beli sikit. Sbb klu sekali gus nk beli semua mcm byk pulak duit keluar😂 lg pun mmg tak suka semua nya nk last minit.

Saya pun due bulan 8 tak beli pape lagi, nak tunggu bulan depan baru start beli sikit2 kowt