Barang baby..

Hi..sy nak Tanya...kalau bajet rm1000 cukup x nak beli barang baby..boleh bagi pendapat x barang apa yg boleh dapat dengan bajet camtu...sy dah 24week tapi 1 barang apa xbeli lagi...

5 Balas

InshaAllah cukup sis. Sis google je checklist barang baby, dekat tiktok pun ada yang share apa yang patut disediakan. Barang baby mcm baju NB tu sediakan 10pasang dah mencukupi, pampers, tilam, barang mandian, minyak2 utk baby, barang bertungku, barang2 penyusuan, stroller carseat boleh beli kemudian lepas habis pantang.

Cukup sis,kna pndai tgok harga.Itu dh lbih dr ckup.Tp Klau test mahal2,nk yg berkualiti mmg xckup lh bajet 1000 tu.Beli apa yg penting utk kegunaan baby shaja pn blh.Lebihkan utk keperluan asas baby.Msa tahun 2021 tu bajet sy beratus ratus tu pn dh ckup byk brg baby sy beli dgn nilai tu.

6mo ago

do u mean taste*?

Alhamdulillah lebih dari cukup tu wak... Benda yang besar mcm stroller, carseat, baby coat tu smua jgn pikir lgi, beli benda y penting.. Baju Nb beli la 10 pasang dulu, beli sikit2 dulu sbb Nb ni cpt besar,

Ckup sgt sis, pampers nb pon jgn beli byk2, baju pon sama ckup je 10psg dlu sbb baby mkin besar kunk x muat, better beli 3month ke atas blh pkai lama sikit..

Cukup inshaallah. Baru nak kira kira