baby first

Berapa ye bajet beli barang keperluan baby nk bli ap yg ptut ea ?

1 Balas

Kalau nak betul2 budget. Yang penting baju n diaper baby.. 7pcs baju baby dah cukup. Tuala 3pcs.beli besar. Topi 4pcs. Sarung tangan and booties baby beli 2 dah cukup especially sarung tangan sbb baby cuma guna utk 1 bulan sahaja.sabun baby.i recomend cetaphil baby. Mahal tapi bagus. Kalau tak awak guna johnson pun ok.jangan beli powder.better beli lotion. Kalau awak nak cut down cost awak bolegmh suruh baby tidur sekatil dgn awak.cuma beli bantal je. Kalau tak awak kena beli baby cot. Try cari 2nd hand kat corousell. Then awak kena fikir kalau awak nak breastfeed baby atau bagi formula..kalau breastfeed awak ada 2 pilihan.sama ada direct atau pump.kalau pump awak kena beli pump,storage bag,baby bottle. Kalau awak nak bagi formula awak kena cari formula yang sesuai utk anak awak and baby bottle. Bagi saya.. budget min saya paling simple utk anak saya ialah rm500. Itupun mostly org bagi hadiah so saya tak beli apa yang dibagi as hadiah.

4y ago

Kalau formula 1 bulan baby minum sampai 4tin. So i suggest u beli tapauware airtight then beli refil pack.lagi murah.