Minggu 7 puasa ke tak sis?

Korang ada yang mengandung skrg 7 minggu? Korang puasa tak? Kalau puasa, apa tanda tanda Kita perlu buka?

19 Balas

wajib puasa sampai mana mampu dulu. kalau rasa x tahan, boleh je buka. pening2 ke mual ke nk pengsan ke pedih perut ke , terus je buka.

2y ago

wajib berniat and bersahur mcm biasa dulu. kalau x larat boleh berbuka. xyah tgu half day ke ape. bila masa u rasa diri u x mampu nk teruskan puasa boleh buka. bukan nya x niat terus.

Sy 4 mnggu 5 hari .. firstday puasa je sy dpt tahan, then x dpt puasa sbb haus yg teramat sngt , mcm Dehydration

Sya tak puasa sebab sya takut memudaratkan diri sya dan kandungan

Saya 7w x puasa. Sbab alahan. Puasa blh ganti tp anak ni hmm..

saya baru masuk 7 weeks tak puasa. risau kalau mudarat

saya x puasa...nk try puasa tp pagi2 dh lain mcm😅

sy pun 7weeks jugak ,tpi scan xnpk kantung lg

2y ago

saya pergi scan doktor ada tanya ada rasa nak kencing tak. sebab kalau tak ada rasa nak kencing mungkin tak nampak n masatu memang saya takda rasa nak kencing pun. tapi scan nampak baby. masatu 6w4d

Saya 7w mmg x puasa. Alahan.

sy 8 week..puasa je