Minggu 7 puasa ke tak sis?

Korang ada yang mengandung skrg 7 minggu? Korang puasa tak? Kalau puasa, apa tanda tanda Kita perlu buka?

19 Balas

I currently 5weeks. Tapi tak puasa both days. Takda indicator teruk sampai nak pitam pun, alahan pun alhamdulillah takda lagi. tapi lapar sangat sangat sangat rasa menggigil perut. Kemudian baca di twitter/ fb banyak sangat kes keguguran sebab puasa. Risau. Sayang baby. Nak dapat bukan senang. Jadi saya buka puasa. (Tapi setiap hari kena ada usaha bangun sahur + niat puasa). Nanti boleh ganti puasa sama sama ajak suami 🤭

1y ago

kalau dah lapar makan buka je. jgn paksa diri. nanti lain jadi.

Saya 7w. So far dua harini tak puasa sebab pukul 10/11 pagi dah menggigil lapar sampai pedih perut. Risau dekat baby so saya berbuka je. Masuk 7w ni every 3hrs akan lapar tahap macam tak makan sehari so nak taknak kena makan 😢 takpa puasa boleh ganti, asalkan skrg baby dapat cukup nutrisi untuk dia membesar

Saya baru tinggal puasa harini.. terfikirkan baby yang baru nak membesar so saya xpush diri… sepanjang tiga hari lepas saya sampai xleh bangun and mual sepabjang hari and menggeletar.. Bila fikir2 balik..Allah dah bagi ruksah kenapa kita xnak terima..so fikirkan baby jadi saya terus berbuka je harini

saya 7w6d puasa 3 hari tp perut rasa pedih dan tiap kali berbuka boleh makan 3 suap je tp banyak minum air manis since dahaga sgt. harini saya berbuka setengah hari sbb pedih perut risaukan baby tak cukup nutrien

Alhamdulillah setakat ni, masih lgi berpuasa. Sekarang dh msuk minggu ke 8.. Semua ok, x da alahan, badan ok, perut pon rasa ok... Seeloknya cuba berpuasa.. Bagi yang x mampu, better berbuka.

Sy 7week+ semalam sy puasa. Tp pkol 5 perut da pedih. Sy terus puasa smpai maghrib. Buka je terus perut pedih kne gastrik smpai la skrg ni. Puasa kedua terus sy x puasa da sbb gastrik.

1y ago

Saya da scan da masa 21.3 haritu...

i skrg baru 4w2d, first day tak puasa sebab perut cramp teruk tapi semalam & today alhamdulillah berjaya puasa. my mom suruh minum susu kurma untuk tahan berpuasa.

Saya x puasa sebab lapar sangat2 xleh tahan.. mama saya dulu2 pernah gugur sebab puasa.. jadi saya xpuasa tapi hari2 bangun sahur niat cam biasa

sy bru 6 week 6d .. x puasa . hari first muntah teruk smpai pergi klinik. plus sy ada experience 2 kli misscarriage.. x pe puasa boleh ganti

Im in 7 weeks 3 days - alhamdulillah masih okay untuk berpuasa. If tak larat sampai gastrik xleh bangun - i akan berbuka je. So far okay.