Sepanjang fasa menyusukan anak, anda ada minum kopi tak?

Pengambilan kafein bagi ibu menyusu: https://my.theasianparent.com/ibu-menyusu-minum-kopi
Voice your Opinion
Ya
Tidak

348 respon

14 Balas

Sy ni xminum kopi n xminat sbb dulu pernah minum lepastu kepalanye terus pening n sakit mcm otak nk pecah rase nk pitam pun ade..Berthn² gak xminum kopi..Time pregnant langsung xsentuh kopi..Tapi lepas bersalin n abis berpantang,gi kedai mkn tetiba order kopi o ais..smpai mkck sy terkejut n ckp "dh minum kopi plak bkn favourite ko milo ais kew?"..haha🤣..xtawlah tetiba minat kopi plak..Ikut suami aku lah ni penggemar kopi,asal g kdai mkn jew order kopi o ais n kopi ais..🤣..Dulu penggemar nescafee tpi skrg bila minum nes terus pening berpusing² plak kepalanye,minum kopi ok plak..xpamham hakum..😂.Dah jdi mak² ni mmg gini kot benda yg xsuka tu lah jdi suka..Agaknye faktor usia kot.haha🤣

memang tak minum sejak pregnant sehingga sekarang baby 44hari, mungkin akan minum jugak nanti tapi try sikit2 dululah sebab saya pengemar latte

Sy minum kopi o kopi SBB czer ssh nk buang air besar jamban cangkung...minum kopi o alhamdulillah ok terus lawas ...SKG BBY baru 24 hari..

Sye minum time pagi atau petang 😆masa preggy curi2 jugak minum skrg da boleh .. cuma tak hari2 , banyak air masak je

ada minum tp sekli dua je . masa mengandung x dpt minum. pendam sampai bersalin. bru dpt minum.

Pernah minum sekali, terus pening 4 hari. Masih alah kaffein kopi. Jadi tak lah minum kopi

Memang minum setiap pagi. Dah puas pantang time pregnant haritu 🤣

kopi kampung ok je . kalau 3 in 1 auto tk boleh tido, anxiety

1 cup per day is fine.

tidak..sbb sy xblh minum kopi😅✌🏻