Depo

klu perancang cucuk ni, period mmg sikit2 je kee?

8 Balas

Kalau lepas 15hri bukan priod dh ya. Istihadah. Yes ad org xdtg lgsung sbb dinding rahim menipis trus jd xd yg runtuh jd priod. Utk yg drah kluar skit2 ni sbb dinding rhim menebal skit (xtebal mcm masa priod ) dan runtuh skit2.. ubat depo tu fungsi dia utk nipiskan dinding rhim. Sbb apa? Dinding rhim akan naturally menebal utk bg sperm n ovum menempel dan utk persenyawaan. So dia nipiskan utk elak sperm n ovum brcinta.. gitu 😊

4y ago

So mkna nya da lepas 15 ari tu da blh solat n puasa mcm biasa la yer sis walaupn ada kuar sikit2..??

Sy cucuk mse 2 hari lepas period.. Time tu mmg x bersama langsung... Sepatut nye kne cucuk time period.. Pas tu smpai skg x dtg period... Sis cucuk time period ke?

Sy seminggu lepas cucuk, datang period sampai skrg. Sikit2 pula tu.. Dah dekat dua minggu mcm ni. Selalu period xsampai seminggu 😪😪

Sis nk tnya smpai bila period sikit2 to ..sya dh lbih 2 mnggu ..sya plik dokter ckp xkn dtg period bila cucuk...tpi dtg jgk sikit2

Atas org.... Ade yg mai ikut tiap² bulan. Ade yg dok mri terus. Ade mai sikit2

sama la kita. period sikit2 tp kdg2 smpai 2minggu :(

yup, sikit2 dlm masa yg pnjang

Atas org..klau sy cucuk depo lgsg xdtg period