kencing manis

hi..klu ade sspe thu soalan sy ni,mohon jawab ye ..sy confuse .. 1) utk thu kita ade ke tk kencing manis mse pregnant,msti kne mnum air gula bru detect ke atau mmg bole detect dgn amik drh hjung jari tu ? kptusan dia akn sama ke ? 2) brdsrkn amik drh hjng jari td , blood sugar sy 5.6 mmol .. normal kn ..jd sy perlu lg ke mnum air gula ?

8 Balas

Wajib minum air gula utk tahu ada kencing manis ke tak. Nurse yg akan bg tau sm ada sis kena minum air gula atau tak