nk tahu

Klau mengandung..boleh x minum kopi..?

23 Balas

No no no.. No kopi , no tea . Sy sblum ni checkup darah cantik je tau. Lepas sy tahu bacaan darah sy cantik, sy tak pantang langsung. minum kopi n tea lepastu next checkup nurse bgthu darah sy rendah 😅. Now sy dah stop hehehe. No more kopi n tea. Sy minum jus2 je dgn air jambu batu huhuhu.Sedap pun sedap 😋

4y ago

Sama mcm sy.. Time mengandung ni sy hantam je makan n minum.. Kalau tak hb jadi rendah.. Sebab tak ada gula dalam badan.. Kalau asik minum air kosong jer..

Kalau saya takboleh sbb kopi tu panas bila minum bisa2 dalam perut . tapi ikot org jgak . kalau hb ok , ok lah kot tapi jngn terlampau la . better takyah lah boleh jadik bahaya kita taktahu baby kat dalam mcm mana nnti

Tak boleh. Nurse KK dah bagi nasihat. Dalam kopi ada kandungan caffeine tinggi dan mampu duduk dalam badan 3 hari. Nanti kalau makan vitamin atau ubat, dia tak berkesan sebab caffeine tu lawan fungsi ubat

Ada sesetengah minum, ada sesetengah tak minum..klu teringin sgt, minum seteguk dua je.. Jgn byk2..Mcm saya, sy xbole nk telan kopi, tea, susu.. Milo pn seteguk 2 je.. Tekak lebih nk air masak je..

Kalau ikut Sy memang xbleh minum...tapi bila dah teringin minum dalam seteguk utk puaskan keinginan,tapi kalau ikutkan kesihatan ni xelok minum minuman kafein,baik minum jus buahan...

Kalo kopi original tanpa campuran masa di proses tu boleh la... Bagi Sy... Pastu tambah susu cap junjung 😋😋... Sy suka kopi yg baru lepas di goling tu.. Aroma pun bau sedap

Hb ok..dan badan kuat..boleh je minum..cuma d awal kandungan tu jgn minum dulu...sy elok je minum kopi ice🤣...ada yg kuat ada yg x kuat antibody

Boleh tp sikit je.. coffee menyebabkan badan kita stress (jantung jd laju), mmg akan berpindah ke baby.. sian baby x lahir lg da rase stress

Kopi o bolehlah sbb kalau kat GH dia bagi kopi masa tu sy kena masuk darah masuk HSA JB minum ptg dia bg kopi o.

Sy pregnant ni semua minum..kopi..teh...milo.. Neskefe....tp semua biarlah berpada...