baby movement ?

Klau doktor or nurse sruh kita tick pergerakkan baby dkat buku but limit 9am until 9pm like that only 10movement they need but baby gerak skit je tksmpai pon 10 tpi lepas pkul 9pm dia gerak lbih , is that normal ?

2 Balas

Patut b4 jam 4 dah lengkap kira 10 gerak. Plg lmbt pun jam 6.... Klu after jm 9 baru genap 10x.. boleh jadi mommy salah kira, atau ada smthg.. 20minit after gerak first nak kira gerak ke2. Cth jam 9.05am 1 gerak. Jam 9..25 1gerak... So dlm 1 jam boleh dpt 2gerak.. N ada masa 1jam baby br gerak.. @ 1jam 30(ni boleh jadi bby tidur/selesa dgn posisi) Klu 2jam x gerak, try kacau2 area perut, baring, pasang sound kuat.

Saya pon ade hari baby active sangat, ade hari baby kick slow je tapi start 12 pagi dia galak balik. Tak tau lh dia ikut timing negara mana🤣