baby gerak

Hai mommies.. Sy skrg da start kira baby gerak. Tp dlm waktu kiraan 9am - 9pm baby x aktif sgt. Ngam2 12 jam dpt 10 kiraan. Sebelum jam 9am dan lepas jam 9pm la dia bergerak aktif. Mmg mcmtu ke? Pengalaman ibu2 mcm mana? Jom kongsi ? #1stbaby #29weeks

14 Balas

aah wak, sy pon kdg lepas jam 9pm dh tgh mlm baru dia kick kuat smpai sy susah nk tido 🤣 sbnrnya sy tkthu nk kira tu mcm mne ,wlaupon dh diajar tetap blur 😂 hahaha jdi bila sy g klinik je nurse tnye ckup gerak 10kali tk sy jwb ye aje 😂 ckup tk ckup tu pon sy tkthula asalkn baby gerak ..tp risau jgk kekdg 😅 bila dh gerak aktif time mlm fuhh lega sikit hati ni.. hihi jgn ikut style sy tau 🤣

3y ago

1 gerakan selama 10minit eh?? sy kira dlm sejam atau 30 minit.. betul ke slh eh?

sama..anak ke dua ni lain macam ragam nya..waktu aktif nya malam sampai la pagi subuh tu..kita nak.tido pun xtenang. risau sbb aktif sgt..siang time.kita nak.kira die malu2 plak nak berdansa dalam.tu..hehe... tp anak ini lepas aje kita makan atau mnum dan waktu mummy die rehat die akan gerak..tp xseaktif waktu Mlam..abg die dlu elok je gerak pg..

usik2 BG bgun... Kalo dah 3trim tu dah kurang sikit rasa gerak baby yg kuat2 SBB ruang makin sempit. kacau2 sikit BG rasa gerak baby.. JD macam sy dulu dh turun tanda n doc pasang ctg baby syok tido🤣sekali Kene warded.. soknye baru branak

sy pnh mcm sis,kul 9pm ngm2 10 kiraan..kdg by gerk tp sbb sy kje jdi xperasan..mse 35w sy rse baby kurng gerak/xckup 10 gerkan..doc suh msuk wad wat ctg,tkut ape2..die pntau dlm 2 ari jgk tp alhmdullillah xde ape.. tp bettr sis jaga2

sama ..bila dah tgh mlm baru baby btuk2 aktif sampai susah nak tidur .. tp sy akan pastikan jgk 10 gerakan 12jam tu ,agak2 xbpe nak aktif ,tepuk kacau2 sikit ,baru rasa lega

4y ago

ye btul,makim besar baby ruang dlm perut makin terhad ,asal rasa die bergerak pun dah ok

sama la..skrg dh 32w.ade hari aktif siang..ade hari aktif malam.kdg2 risau jugak..tp sy akn pastikan sejam sekali tu dia gerak.kalau x gerak sy kacau2 dia..

Sy skrg 30week. Bila kira waktu baby kicking agak perlahan sy akan makan atau minum benda yg sejuk. Alhamdulillah lepas tu dia mesti akan jadi aktif

Nnt x gerak panggil je..tepuk sikit perut hahaha conferm DPT tendangan...rasa bby gerak sehari dan alhamdulillah..bby makin besar dlm perut padat

Sama lah kitaa ,risau sgt sebenar nya kalau tak cukup 10kali . Kadang kene kejut baby tepuk-ii perut 😂

4y ago

sy pun..if bby kurang gerak.. sy tepuk ii pgil dia..

if nak baby gerak sya minum air sejuk . tepuk2 pnggil dia . 😂 sekarang dh 36 minggu .