Kira gerakan baby

Saya dh 26w2d tapi nurse dh suruh kira gerakan baby start 9am-9pm. tapi baby aktif gerak malam je. macam mana eh nak tulis kat dlm buku tu? boleh ke kalau start bukan 9am? baby ada je gerak time siang tapi gerakan yg halus. kekadang tak perasan. ada tak mommies yg tahu mcm mana nak kira?

1 Balas

gerakan halus tu mksudnya rasa sekali dia gerak tanda.. rasa dia gerak sekali tanda.. minum air sejuk ckit.. mkn ikut waktu..

1y ago

still tak kira. puan boleh tgk balik arahan dlm buku tu mcm mana. takpun call nurse tanya balik. ada sbb knp perlu kira yg 12 jam tu saja.