Air Ketuban pecah ngam2 zohor 1.04pm mcmtu.

Klau air ketuban pecah agak2 brpe lama lg kene tggu ye mommy? Anak first. Hope tak keberatan komen . Xde pengalamn. Air lps zohor non stop kluar je.

Air Ketuban pecah ngam2 zohor 1.04pm mcmtu.
40 Balas

Xsama setiap org & setiap baby... Mcm sy, air ketuban dipecahkan... Ank 1st dpt bertahan lama... Dr 12pm smpai 5pm... Tahan jek la sakit tp ble jln xbuka, kena la induce yg msuk air tu & dos yg paling max... Mmg sgt skit... Ank ke2 plak xtahan lama, baby dh lemah wlau jln dh buka 5cm. So emergency czer... Ank ke 3 rsa sakit sndri, air ketuban still kena pecahkn, msuk labourrom dh 4cm, baby dh lemah jgak tp lps tolak ke bilik bedah, dktr check dh buka 10cm... So bersalin normal...

5y ago

Yeke. Sy byk kene jahit. Sbb xbrpe pandai meneran. Doctor and nurse bg pressure dkt sy rsa stress. Last2 vacuum. Sedih plak tgk ank sndri

pengalaman saya....kol 8pg trun darah....terus g spital, cek jlan dah bukak 2cm...terus krne tahan wad...maghrib, staf2 hospital tgh jemaah bukak puasa, sya duk sorang2 dlm bilik scan ctg...tibe2 leaking...msr n ade nursr cek jalan, batu je 3cm ....lepas setel ambil bacaan ctg, terus makan nasi goreng n air yang suami tapaukan...kol 12 tgh mlm cek jalan, dah bukak 6cm...masuk labour room..Alhamdulillah, kol 1.15, lahir anugerah terindah....☺️

Saya sakit 12am , 12pm bru bersalin Air ketuban Dr. Pecahkn... Laluan xterbuka tp jam 11.55 cm tu dh sakit sgt wlwpun 6cm tetap Dr. Teruskn bersalin. Alhamdulillah cuma 1jahitan

Slalu kalo da pecah ktubn cpt jek bsalin nye.. Cm sy leaking ketuban, xsakit.. Pastu ptg pkol5 doc check leaking ketuban da bukak 3cm, pastu tgh mlm bsalin..

5y ago

Amin amin... ❤️💪

Risaunya sy. Sy dh start sakit perut, kt bwh dgn pinggang. Xde leaking or darah lagi. Agaknya lama lagi ke? Huuu ank 1st ni. Takot pulak rasenye

5y ago

Slalu dlm labor room nurse bukak kn spender tu n buh kt 1 trolley brg2 mumy n brg bby yg kita bwk msok labor room.. Dia xbuh pun merata. Jgn rsau naaa.. Hahahaaa..

Sy air ketuban pcah dlm 12 tgh malam. Pi hospital, jalan bukak 3 cm. Terus masuk labor room. Pkl 4 pagi selamat bersalin. Semoga dipermudahkan ye sis.

8 pm dok pecah ketuban. 2 pagi subuh baru bersalian.dengan bantuan induce drip. 6cm dah meneran xtahan sangat. Nasib xkoyak banyak.cuma gunting je

Masa anak 1st pecah air ketuban.pukul 12.30 pecah air ketuban...pg hospital dah 4cm....kul 3.30 Alhamdulillah selamat bersalin baby boy

Sy air ketuban pecah ms kat hospital doktor cek jalan dh 7cm terus ditolak ke labour room x lme terus bersalin alhamdulillah 🥰

Klu mcm sy,lps je pecah air ketuban mmg baby nk kluar..tp mcm adk ipar,air ketuban pecah kt rmh tp dia blh bwk lg kete pegi ke hosp..