First mom Ada tak ibu2 kat sini yang ada pengalaman air ketuban banyak.? Boleh tak bagi pengalaman?

Kk call pergi refer hospital

2 Balas

saya scan kk doktor bgtau air ketuban banyak, pastu kena refer hospital pakar, bla doktor pakar scan alhamdulilahhh air ketuban normal je...

1y ago

Terima kasih sis

sis brapa weeks dah ? x pernah kena tpi pernah kena air ketuban kurang tu je ..

1y ago

@noorfarhananazri doc kata jgn below 10 sebenar nya .. kena rajin2 mnum air byk sbb baby dlm pon dok menelan air ketuban tu jugak .. so kena maintain laa air ketuban tu jgn kurang jgn lebih jugak .. setiap kali scan kena rajin tnya uri dkt mana , baby mcm mana , air ketuban ckup ke x , berat baby ok ke x .. sya setiap kali scan mmg tnya time doc tgh scan tu .. kalau doc jenis yg sya tnya dahtu jwap tunggu sya ukur dulu .. lepas ukur dia tgh menaip dlm komputer tu sya tnya balik mcm mana dgn scan tdi ok ke x ..