Kencing Manis sewaktu pregnant

Kandungan nak masuk 13w...hari tu ambik darah, nurse baru call bgtau keputusan..nurse cakap bacaan tinggi untuk pagi tu..5.1..isnin ni kena pergi kk cucuk darah 4x sehari...ada pape tips tak? sy first mom..so tak ada pengalaman..

3 Balas

nanti kena puasa lepas pukul 10 malam sebelum nak cucuk esok pagi tu..kalau boleh makan berat last kul 6.30 pm..sis kena jaga makan je..jangan makan makanan tinggi gula . makan suku2 separuh..lebihkan sayuran hijau sebab ni yg akan lambatkan gula naik..

Cucuk darah 4x sehari tu kalau ada mesin cucuk jari tu boleh cucuk sendiri je dekat rumah. Tak perlu pergi kk. Bagitahu kk nak beli mesin tu dan cek darah sendiri sebab penat juga nak ulang alik cucuk darah tu dekat kk

sy hritu first bukak buku . gula 6.1 hahahahahah . pastu nurse tye bru lepas srpan ke .. sy kata laa ye , mkn roti canai hahahaha . trus 5/3 ni kne mnum air gula 😌 harap tak sangkut lah .