nak hamil

Kitaran haid tk teratur...masih bolhkah untk saya hamil...

50 Balas

Saya jenis period tak teratur, kdg 3 bulan tak period, kdg 6 bulan, smpai pernah stahun tak period langsung, dlm masa setahun 3x check klinik swasta dan kerajaan, tapi dr cakap saya takde masalah ape, mybe hormon, stress atau diet tak seimbang, semua cakap kalau saya kawin susah nak lekat, alhamdulillah saya kahwin bulan 4 hari ni, 2 bulan je kosong, bulan 6 saya dah positif hamil, percayalah rezeki kat tangan tuhan 😊

boleh awak in shaa Allah. saya dari zaman sekolah menengah sampai kahwin period tak teratur. lewat sebulan, 2 bulan dah biasa. lepas kahwin, masih sama period 2 bulan sekali. kahwin lepas 3 bulan pregnant, serious tak expect. alhamdulillah. 😊 tu pun saja la check dah 2 bulan tak period (sebab dah biasa kan hee). yang penting awak sentiasa positif. tanamkan yang positif je dalam minda & go with the flow. 🤗

Sy dlu pn period xteratur, bile lepas bsalin ptme, mkn pil perancang, period teratur skali benti sbb nk mgandung kedua nie period jd gitu lg.. Sy smpai g klinik mintak ubat turun darah, pastu period jew, sy terus gune opk utk cri waktu subur.. Alhamdulillah bulan depannye da mgandung 😊period xteratur bkn sbb kita xsubur taw..

Boleh sis..sy pun period dtg sekali dlm 2-3 bulan..huhu. skrg dh pregnnt 5 bln+.. sy ada jgk jmpe doc tanya psl irregular period ni sblm pregnant tp doc ckp dia xnk buat apa2. Tkot kacau hormon sy katanya..

Boleh sis, masih ada peluang. Sy sendiri period tak teratur. On off kadang2 skip sebulan/2 bulan tak datang period. Tambah pulak berat overweight. Skrg pregnant dah nak 28w. Banyakkan ikhtiar dan doa.

Boleh. Saya pun period tak teratur, setahun dtg 3,4 kali je. Lpas kawin saya jumpa doc, alhamdulillah tkde msalah, cuma hormon je tk stabil. Doc bg duphaston mkn 3 bulan, lpas tu saya pregnant.

Boleh , sekali sis period sis flushh habis habis bagi dia betul kelua First period minum nenas + corrat buat air .. sy selalu amek tips dari ig sis sitibidan dia bnyk bagi tips

In sha Allah blh sis...mcm sy dari awal mmg x teratur tp alhamdulillah d beri pluang merasa nikmat mengandung...sy doakn sis pun d p'mudahkn dan akan merasa nikmat yg sm mcm sy 😀

boleh sis insha Allah.. cuba amalkan capsule Apricot Apcel sy pun period xteratur tapi sy ikhtiar betulkan hormon dan period dgn consume ni.Alhamdulillah sy pregnnt

Sy pin x teratur sejak bujang.. alhamdulillah pregnant dah 32w...usaha, doa & tawakl... InsyaAllah...tp kalau brlarutan...dptkan rawatan dr pakar...