angin muntah 13w

Kita xde masalah loya2 . Tapi angin dalam perut selalu buat kita jadi muntah2 . Ada cara tak kawan2?

5 Balas

Sis cuba ikhtiar minum air halia madu suam. Saya masa early pregnancy, setiap hari minum halia madu. Saya ada Google yg halia ni bagus untuk atasi morning sickness dan selamat untuk pregnant lady. Halia pun boleh bantu atasi masalah angin dlm badan dan batuk. https://my.theasianparent.com/air-halia-untuk-ibu-mengandung Sis pun boleh cuba makan dalam kuantiti yg sikit tapi kerap. Apa2 pun, saya doakan semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

5y ago

You're welcome 🤗

Kena makan banyak kali dlm kuantiti yg sikit. Jangan biar perut kosong.

sy slalu biarkan jee muntah, baru rasa lega 😅

Kerap makan dalam kuantiti sikit

Kena mkn je..perut xblh kosong