Minyak angin

Hi nak tanya saya preggy 17weeks perut selalu kembung bila dah kenyang makan. jadi tak selesa. apa patut saya buat? boleh ke sapu minyak angin? atau ada cara lain?

1 Balas

tiap malam atau tiap kali lepas solat , pakai minyak angin area tapak kaki, betis . jangan lupa pakai stokin lepas tu 🤗 Insha'Allah kembung akan berkurang. saya selalu sapu minyak time malam sebelum nak tidur. bangun tu je, angin berdesup keluar . tu kalau saya lah, kalau yang lain yang saya penah suggest cara saya ni, ada yang kata berkurang sikit . sis try ya 🤗

2y ago

time pregnant area perut memang dilarang. kalau tanya doktor pun doktor tak kasi sebab boleh bahayakan baby . saya tgk doktor explain kat tiktok lah . sebabnya tiktok saya follow doktor² & nurse yang bagi keterangan pasal kehamilan , pcos, cyst , ttc dll . sebab tu saya tahu sikit2