weeks

Kiraan minggu ikut last period or scan? Sb sy sepatutnya 11 weeks. So lepas scan baru tahu 5 week. Keliru ?

28 Balas

Ikut scan sis. Sebab biasanya umur baby ikut saiz baby. Macam sy both period and scan sama tarikh.

5y ago

Terima kasih

mcm kes sy.. tp tbalik.. sy ikot date peod 16w..ikut scan 18w.so doc suh ikot date kt scan..

Saya pun 11 week , tapi scan 9 week 6 hari . Sebab last kiraan period saya 8 hari .

Sama mcm sy..doc ckp nk scan lg 2 mggu utk tarikh due yg sbnr..😅

Saya 10 week. Bila scan Dr ckp plak 12 week sda.. Kdg2 kliru

Kadang kiraan kita xbetul.. So lebih tepat ikut scan or doc

Dlu sy pernah 10 weeks tp scan 6 weeks.. Tp bby xberkembang..

4y ago

dalam 13 weeks..

Saya spatut 11 week.... Tp scan doc ckp 10 week....😊

Last period.. lps tu misi ganjakkan trukh sminggu lagi

rsenya scan tu btul..Sb dia thu brapa dh usia kndungan..

5y ago

Terima kasih..