Minggu ke berapa boleh buat scan untuk confirm pregnant?

Salam, saya nak tanya minggu ke berapa sesuai buat 1st scan utk confirm pregnant?? Saya last period 14/11/22, kalau ikut kiraan 5 weeks dah..

Minggu ke berapa boleh buat scan untuk confirm pregnant?
5 Balas

Sy scan 6 week dah nmpk heartbeat.. Kalau naik double line terang mcm ni.. InsyaAllah boleh nmpk.. Tgu la 6 weeks nanti..

1y ago

baik sis, doakan saya dipermudahkan urusan ye

Saya last period 7/11 .. ikut kn 5week lebih juga , tp scan smlm xnmpak ape2 kantung pun xnmpak normal ke ?

1y ago

Saya last period 3hb11,lpas seminggu saya check naik double,tp bila buat scan x nampak lagi,doktor kata tertalu awal dan lemak tebal😂so 23ni saya scan lagi sekli,

Selalu 8w ke atas tpi sy scan 7w dah nmpk dah heartbeat baby

1y ago

Tq awak. Insyallah semoga urusan awk dipermudahkan ye. Bergantung juga sis kdg 5w ada yg dah nmpk n ada yg tak nmpk lagi so nak selamat better scan masa 8w

Saya recommend >8w

8w above.