Contraction

Kini saya 36minggu 3hari..dah dua hari mengeras berpanjangan non stop..kol 5am tadi saya g hospital.Bukaan baru 1.5cm..tapi dlm masa 10minit saya dah ada contraction 6x tp xkuat..skrg sy perlu berehat atau buat bnykkan berjalan?bila sy jalan pgang tetap skt..contraction 5mnt tp xkuat..pastu hilang pula..sy risau dh sakit kuat nanti jalan still cmtu..siapa ada pengalaman??

2 Balas

hopefully boleh tahan sampai 37mggu sis.. kalau tak pon its ok asalkn berat bby cantek..jgn buat aktiviti berat dah sis..jalan² jer dalam rumah k..kdg² dia pandai hilang balek sakit tu kalau blom sampai masa..kalau sakit kuat sgt,or pecah air ketuban or darah byk or bby kurg gerak sis trus dtg hosptl yer..

Kalau sakit sangat, better terus ke hospital. Supaya doktor boleh check. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻 Saya ada kawan yg bersalin on 36 weeks. Anak dia tak masuk nicu pun sebab berat cantik dan elok. #TAPsupermoms #TAPactiveusers