34w contraction. Siapa ada pengalaman awal rasa kontraksi? Sejak dari tadi non stop sakit ni serang.

6 Balas

Anak sulung sy bersalin 33 weeks. Bloody show, so ke hospital. Rpnya mmg dh on labor (4cm) tp sy x perasan sakit contraction, syukur asbab bloody show 😭 Yg ni sis sdiri rasa sakit contraction kan, so terus ke hospital nt diorg akan check. Skg sy sdg mengandung anak ke 3, ada rasa contraction jg waktu 33 weeks hari tu, rupanya sbb jangkitan kuman. Lepas doc bg ubt baru stop. Jangkitan kuman pun bahaya dan blh buat bersalin awal jgk, so mcmana pun terus ke labor room ya sis. Semoga dipermudahkan Allah, aamiin 🤲🏻

2y ago

Ok tq tau. Sgt membantu!

Hi dear, please go to nearest pac or hospital for reference. I 33w dah ada contraction dan ada bukaan 2cm but dah buat ctg apa semua okay je so dia bagi balik dulu. Dia bg i injection dexa 1 dose dulu sebelum tu. Please ya, risau ada bukaan pula nanti. Good luck mommy!

sye pon kerap contraction bercmpo dgn false contraction 33w n now nk msuk 34w sakit ari2 n celah kelengkang..x thu la nk bersalin ke ape,perut mmg da turun sgt...pinggang mmg kerap sakit...just tggu je turun tnde

sy awal je..tp mngeras sbb tu 3 org ank 36week dh bersalin

2y ago

Yaa. Sy pun mcm 2. Dua org sebelum 36w dah keluar.. Yg ketiga ni awal sgt pla kontraksinya.

blh g hsptal trus tue sis klau dh skit non stop..

Sama sis