Air kelapa bagus untuk ibu mengandung
Voice your Opinion
Ya, betul
Tidak
Tidak pasti

6100 respon

16 Balas

bagi saya ia bergantung pada seseorg..bagi pengalaman saya sendiri dari awal kehamilan saya minum air kelapa ni sehingga bersalin kerana itu ja la air yg saya boleh minum kerana saya alahan teruk masa mengandung..alhamdulillah baby ok

mungkin betul kata org tua. 1st trimester jgn minum dulu, sebab janin baru terbentuk. air kelapa ni bersifat penawar/neutralizer, jadi mungkin terlalu kuat utk janin yg msh fragile itu. kalau kandungan dah besar mmg bagus minum utk memudahkan kelahiran

awal pregnant please jgn minum.. minum slps 6bln.. sb air kepala boleh myebabkn kguguran.. bila dh 6bln ke ats br blh mnum utk cantikkan kulit bby

3y ago

I minum masa 2 -3bulan, badan panas sebab pregnant,so far ok, i rasa boleh je minum jangan terlebih ambil

Tapi utk trimester ke tiga..... First trimester elakkan sbb boleh bawa kpd risiko keguguran.. petua org lama..

6bln baru start mnum air kelapa smpai bersalin. Tiap2 hari. No ais no sugar

Mertua cakap kalau baru lagi tak elok .

betul tp sYa x minum masa sya ngandunh

bagus untuk kandungan 6bulan ke atas

Depend on which trimester, I think.

orng bilang cuci kencing