Menangis ngidam buah mgga telur

Kesian suami harini , balik kerja terus cari buah mangga telur. Jam 9 baru balik. Tp x jumpa pon. Laki bgtau xde jumpa mase tu jugak nangiss mcm budak kecik. Dah tahan tp sedih sgt smpqi nangis.

10 Balas

It's OK menangis. Tapi, fahamkan suami juga. Awak dah kesian kan suami tu adalah toleransi yg baik dlm hadapi ujian kehamilan : mengidam. Teruskan saling mengasihani di antara puan dan suami. Ujian kehamilan ni. Mudahan Allah kurniakan mangga telur kpd awak. Saya pun menangis juga makan nak megi kari yg saya masak. Search Internet buat kuah megi kari sendiri. Selesai. Mi guna mi cintan plain tu. Tapi sekarang big NO kpd mi segera. Tinggi karbohidrat dan ada gula. Tak sesuai dah dgn tubuh ini yg tak boleh toleransi dgn gula dan tinggi karbohidrat. Alhamdulillah.

Sy pernh ngis sbb ngidam mknan yg nak tp xde..tp ngis sorang2 je dlm bilik, pastu oky dh kembali mcm biasa 😂 xpernh react sedih/ngis dpn husbnd sbb bila tgk muka husbnd mcm penat habis kerja,.jadi jatuh kesian plak..selebihnya kawal..sy klau ngidam apa2 tunggu time hri husbnd cuti/xkerja bru keluar cari sesama apa yg nak..kdg makanan tu sy cari sndiri dlm on9..mcm buah ssah nk dpt cri dlm shopee rupanya ada je..

boleh cuba tunggu weekend untuk husband carikan. kesian juga ke husband penat kerja. saya dah 8 bulan pregnant, dari awal pregnant teringin apa2 masih boleh tunggu sementara nak dapatkan. awal pregnant teringin pulasan, takda musim, dah 5 bulan baru dpt.

pernah rse..sy dlu ngidam nk mkn ice cream malaysia yg org dulu2 buat..xnak ice cream skarang yg mcm2 cmpuran dah..suami balik kje lpas maghrib tu p cari..tp x de..ptu sy punye rsa nk menangis tu bile dia ckp x de..😆

paham..bukan d bt2 klau x dpt..outo rasa sedih mnngs..pernah lalui..semoga awk dpt rezeki nnt

dkat shopee ada jual sis.. cuba tgok.. harap sis bole la mkn tu sblum bersalin nnty 😊

Ha ah lah, ada jual mangga telur online. Ha ha.. Harap TT ambil tindakan.

Mengidam adalah emosi je, antara boleh kawal atau x. Sabar byk2 yea

5mo ago

Setuju. Kawal dgn baik rasa teringin. Ni ujian kehamilan.

pernah ngidam nak makan kuih sopang. sampao anak dh 2 tahun tk dpt2

Awak dok mana ?

4mo ago

Ouhh jauh ..