Waktu Memasak Untuk Berbuka

Hi kesayangan semua! Dah pukul 3 petang ni! Haa, ibu-ibu selalu mula masak untuk berbuka pukul berapa? ? Mesti lah nak kena agak-agak kan takut nanti kelam kabut pula ? Kongsikan dengan kami waktu memasak anda untuk keluarga semasa Ramadan di ruangan komen, OK!

Waktu Memasak Untuk Berbuka
44 Balas

Xmasak... Xlarat... Masa xtau preggy awal ramadhan.. I masak pukul 5 camtu.. Kadang² pukul 3..tapi lepas masak comfirm lembik xboleh bangun.. Sekarang adik ipar take over dapur utk masak.. Kadang² kakak ipar masak.. Nak harapkan i sekarang utk masak... Memang kosong meja makan masa nak berbuka nanti😴😌

Puasa nk abis dh x pnah masak utk brbuka... Suami x bagi masak.. Hari2 beli utk brbuka.. Untk sahur je masak.. Kdg dia dh bli siap2 utk sahur..

Pukul 3 petg. Sebb pukul 4 lebih suami dh kene gerak pergi kerja utk shif malam. Kalau tak keje, so start masak lepas asar mcmtu.

Saya tghari dah siap masak. Sbb anak2 masih kecik. Nak makan. So malas nk masak byk kali,terus masak utk berbuka sekali.

Klau rajin kul1 dah masak nnti ptng2 bleh rehat heheeh....tpi klau malas mood nk tido je kul5 bru start masak...

Klu sy cuti mmg sy msak awal sbb sy nk rehat awal.. Tpi Klo sy krja blik mmg sy kalang kabut trus msak

Tgh hari...lpas bby tdo..mcm lipas kudung kt dapur...dgr suara ekk!! Trus jd mcm😩😩😫 hahaha

4y ago

Dilema mak2 kan..😅😅

Pukul 5 da start msak.. Pasal takut mengelupur.. Masak utk family yg ramai lak tu..

5-6ptg masak berkuah.. 6.45ptg bergoreng.. Tekak ni demand masakan panas..

Pkul 5.30 dan ke atas. Tengok jenis masakan. Kalau simple masak lambat.