Kenapa bayi sye kerap buang air besar selepas menyusu?..sye bagi dia susu badan.

KERAP MEMBUANG AIR BESAR SELAPAS MENYUSU.NAJIS WARNA KUNING ADE KETULAN KECIL2 DAN AGAK CAIR SEDIKIT.ANAK SAYA TIDAK MERAGAM

2 Balas

hye ibu, good question. bayi kerap membuang lepas nyusu sbb perut bayi kecik lgi tmbah2 susu bdan mmg cepat hadam ya. ketulan kecil tu protein susu yg dh dicerna. selagi tkde darah dlm najis tu tkde masaalah pun.

normal je. susu ibu mudah hadam.